su püskürtme sistemi
Blog

Su Püskürtme Sistemi

Su püskürtme sistemi  Açık hava alanlarınızı serinletecek komple Yüksek Basınçlı su püskürtmeli fanları sunuyoruz. Geleneksel sisleme fanlarından farklı olarak, sis için 120 bar yüksek basınç pompası kullanıyoruz. Bu, buharın düşük hacim, yüksek basınçtan dolayı buharlaşmasına neden olur ve fanın hava akımında hissedilen nem miktarını azaltır. buharlı serinletme sistemleri fiyatları dış mekan soğutma sistemleri fiyatlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Su Püskürtme Sistemi Nedir?

Su püskürtme sistemi, açık alanların etkili ve verimli bir şekilde soğutulması için ideal bir yöntemdir.Yaz aylarında rahatsız edici, kullanılamaz bir alan haline gelen açık hava yaşam alanınız varsa Zorlu Mekanik sizin için bir çözüm sunar.
Sadece sizin için tasarlanmış bir su püskürtme sistemi kurarak, sıcaktan anında kurtulmanıza yardımcı olabiliriz. Açık alanınız, rahatlamak ve / veya ailenizi ve arkadaşlarınızı eğlendirmek için anında serin, ferahlatıcı ve konforlu bir alana dönüştürülecektir.
İyi tasarlanmış açık alan serinletme sistemi,bahçenize veya cafenize  önemli bir katkı sağlar ve optimum performans ve maliyet verimliliğinde çalışır.

Su Püskürtme Sisteminin Avantajları

Programlanabilir zamanlayıcı,döngüsel buğulanma, çalışma / duraklama sürelerini belirler.
Flaş buharlaşma işlemi sizi ıslatmaz.
Son derece düşük maliyetli çalışma ve düşük su kullanımı ile çevre dostu.Çok az bakım gerektirir. 

Su Püskürtme Sistemi Genel Bilgi

Su püskürtme sistemi,Sisleme memelerine ve damlama önleyici özelliğe sahip 1 x tek fazlı yüksek basınçlı (120 bar) pompalama ünitesi ile güçlendirilmiştir. Tasarım, göze çarpmayan ve sis çalışmaya başlayana kadar fark edilmeyen sis çizgisinden oluşur.

Kurulu olan daha küçük boyutlu su püskürtme sistemi çok verimli ve ekonomiktir, çünkü elektrik ve suda İstanbul’da yapılan ölçümlere göre günde 10 saat kullanımda 5,50 Türk lirası tüketim enerji tüketir.

Açık alan serinletme alanında kullanılan su püskürtme sisteminin, konaklama endüstrisindeki dış mekan cafe,bahçe ve barları soğutmak için etkili bir çözüm olduğu kanıtlanmıştır.

Su Püskürtme Sisteminin Mantığı

Su püskürtme sistemleri ısıyı yenmenin etkili bir yoludur.Su püskürtme sistemi , uzun yıllardır dış mekan soğutma sistemlerinin önemli bir yönü olmuştur.Sistem sıcak yaz mevsiminde ortamda rahatlama sağlar. Düzgün tasarlanmış bir dış soğutma sistemi, sıcaklıkları 15 derece kadar azaltabilir. 

Dış mekan soğutmasına benzer şekilde, iç mekan soğutma sistemlerimiz suyu atomize eder ve suyu seralar, imalat vb. Gibi iç mekan alanlarını soğutmak için buharlaştırmak için havadaki ısıyı kullanır. . 

Bunlar gibi açık alan serinletme sistemleri restoranlar, tema parkları, oteller ve tatil köyleri, arenalar, tenis kortları, golf tesisleri, çeşmeler, şelaleler, verandalar ve daha fazlası için idealdir.

Su Püskürtme Sistemleri

Su püskürtme sisteminizin etkinliği mevcut sıcaklıklara, nem seviyelerine ve hava değişim oranına bağlıdır. Yüksek sıcaklıklar (28 derecenin üzerinde) ve düşük nem seviyeleri (% 50’nin altında) ile, özellikle verandada sabit bir hava değişimi olduğunda, soğutma sistemi sonuçları dramatik olabilir. Taze gelen hava, nem seviyelerinde rahatsız edici bir artışa neden olmadan hızlı bir şekilde soğutulur. Herhangi bir açık alan serinletme işleminde olduğu gibi, ne kadar fazla buharlaşırsa, sistemin dış mekan soğutma kapasitesi de o kadar büyük olur.

Kapalı Mekan Su Püskürtme Sistemi

Su püskürtme sistemleri, iç mekan uygulamaları için de kullanılabilir. Örneğin,Sisleme ve soğutma üniteleri cafeler’de sıklıkla kullanılır . Uygun hava değişimini koruyarak,Zorlu yüksek basınçlı mekan soğutma sistemleri, gelişmiş bahçecilik yayılımı için uygun sıcaklıklar sağlayabilir.

Su püskürtmeli sistemler genellikle tozlu ortamda koku bariyerleme sistemlerinde ,seralarda, sebze ve meyve reyonlarında, mantar odalarında  görsel amaçlı olarak cafe ve restoranlarda tercih edilir.Bu sistemlerde şebeke suyu pompa ve borular vasıtasıyla nozullara iletilir.Böylelikle atomize edilen su tanecikleri vasıtasıyla kullanılan amaca göre ısı bariyerlerine koku giderme veya nemlendirme işlemi gerçekleştirilecektir.

Su püskürtmede Sisleme Memeleri

Su buharlı serinletme sisi oluşturmak için, delik olarak birleştirilen sis memesi açıklığının boyutu, sistemin su basıncı ve akış hızı (su miktarı) ile dengelenir. Genel olarak sisleme memeleri, yüksek basınçlara kıyasla daha düşük basınçlarda daha az su fışkırma eğilimindedir. Nitekim, daha düşük su basınçlarında, püskürtücü memeler çalışmaz. Memedeki suyun basıncı arttığında, memeden geçen akış hızında bir artış olacaktır. Bu nedenle, su basıncı ne kadar yüksek olursa, memeden çıkan su zerrecikleri bir o kadar ince olur.

Su Buharlı Serinletme Sistemi : Düşük Ve Orta Basınçlı

Düşük ve orta basınçlı su buharlı serinletme sistemlerinde daha büyük buğulanma, yüksek basınçlı buğulanma sistemlerinde daha küçük sisleme memeleri kullanılmalıdır. Daha küçük boyutlu bir meme seçerseniz, ince sis göndermek bir sorun olacaktır; bunun nedeni, pompa memeye yeterli miktarda su göndermeyecektir, veya bunun tersi de geçerlidir. “Daha fazlası daha iyidir” meselesi değil, ama tamamen bir denge duygusu ile ilgilidir.

  • .012 “/ .3 mm – sistemlerin çoğunda kullanılır, orta basınçlı buğulanma sistemleri için en iyi şekilde çalışır. Hem açık hem de kapalı alanlar için önerilen minimum nem ve tam buharlaşma sağlar.
  • .008 “/ .2 mm – küçük damlacık boyutu, minimum nem ve tam buharlaşma ile daha az su kapasitesi kullanan sistemler için mükemmeldir. Yüksek basınçlı sisleme sistemleri için en iyi sonucu verir.
  • .006 “/ .15 mm – .008″ nozüle benzer sonuçlar verir.

Gönderiler